Isnin, 3 Mei 2010

K'hidupan Pemimpin yang di Geruni barat'

Dr Mahmoud Ahmadinejad- Presiden Iran di lahirkan pada 28 oktober 1956 di gelar sebagai Singa islam dan digeruni oleh negara barat dengan kemimpin,kelantangan,cerdik dan ketegasan beliau..akn ttpi beliau sbnarye seorg yg merendh dri dan selalu mlemparkan seyuman ya..Perkara pertama yang beliau isytiharkan selepas memegang jawatan Presiden adalah pemilikan hartanya yang ‘Besar’ iaitu sebuah kereta Peugeot 504 model tahun 1977, sebuah rumah lama yang kecil yang diwarisi daripada bapanya 40 tahun yang lalu di salah sebuah kawasan yang termiskin di Tehran, akaun simpanannya yang tidak berbaki dan sumber kewangan yang masuk ke dalam akaunnya hanyalah daripada gaji yang diterimanya sebagai seorang pensyarah di Universiti yang berjumlah hanya 250 Dolar Amerika sebulan.

Beliau masih lagi tinggal di rumahnya yang lama itu. Itulah sahaja harta yang dimilikinya. Beginilah kehidupan seorang Presiden kepada salah sebuah negara yang terpenting di dunia ini.

Salah satu perkara yang amat menakjubkan buat kakitangan-kakitangan di pejabatnya adalah sebuah beg yang sentiasa dibawa setiap hari. Di dalamnya mengandungi makanan sarapan paginya, sedikit roti sandwic atau roti biasa dengan minyak zaitun dan keju yang disediakan oleh isterinya. Beliau menikmati makanan-makanan tersebut dengan begitu ceria sekali.


memakan sarapan yg dibekalkn oleh isterinya..& bersolat di mana shja..-subhanallah..

tidak b'jabat sebaliknya hya mnuduk hormat dgn seyuman..utk tdk mgecilkn atinya
hya tidur di lantai..siapakah beliau ni?? Presiden Iran..kita?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...